· Yemekler taze
olarak günlük hazırlanmalıdır.
· Yemek, sıcak
olmalıdır (genellikle, pişmiş olmalıdır).
· Yemek,
lezzetli ve hazmı kolay olmalıdır.
· Yemek, yavaş
şekilde yenilmelidir.
· Asla üzgünken
yemek yemeyin!
· Yemek yeme,
uzun süreli ve bitkinlik verici olmamalıdır.
· Yemek yerken
daima oturun; ayakta dururken veya
arabanızda otururken yemek yemeyin!
· Buz gibi soğuk
gıdalar ve içeceklerden kaçının!
· Yemeğinizi
çiğnerken konuşmayın!
· Kahvaltı,
gününüzün en ufak öğünü olmalıdır.
· Akşam yemeği, makul
ölçüde bir yemek olmalıdır.
· Hazmı çok güç
olan çiğ gıdaları en aza indirin!
· Her gün aynı
zamanlarda yemek yemeye çalışın.
· Eğer yemek
yerken bir şey içmek durumundaysanız, yemeğinizle birlikte ılık su yudumlayın.
· Yemeği balla
pişirmeyin! Isıtıldığında zehire dönüşür!
· Yemek, yeterli
ölçüde yenilmelidir; ne çok aşırı, ne de çok az!
· Midenizin
çeyreğini boş bırakın.
· Yemek; son
yediğiniz öğün hazmedildikten sonra, boş mideye yenilmelidir.
· Yiyecekler
birbirine uygun olmalıdırlar ve tezat teşkil etmemelidirler.
· Yiyecekler
zevkli, huzurlu bir çevrede yenilmelidir.
· Eğer süt
içiyorsanız, bu ısıtılmış olmalıdır ve öğünlerden ayrı olmalıdır.
· Yiyecekler
odaklanılarak yenilmelidir, iş yaparken değil!
· Sadece besin
değeri yüksek gıdayı yiyin! Vücudunuz, sizin ibadethanenizdir!
· Hazmın en
kuvvetli olduğu öğlen yemeğinde en büyük öğününüzü yapın.
· Sindirim ritimlerinizi
ve uykunuzu rahatsız eden gece yemeğinden kaçının!
· Ahçıların veya
beraber yemek yediğiniz kişilerin öğün zamanlarındaki negatif duygularından
kaçının!
· Öğününüzü
yedikten sonra birkaç dakika sessizce oturun.
· Evrenin bitmez tükenmez
gıda hediyesi icin şükredin ve kendinize gösterdiğiniz saygıyı ona da gösterin....
http://ayurvediccookingclasses.com/tips-for-conscious-eating-by-dr-deepak-chopra-perfect-health/
'den çevrilmiştir.
Çeviren:
Esin Tezer
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder