Bilim ve Din

Bilim ve Din

19 Kasım 2014 Çarşamba

Uzun Yaşamın 10 Sırrı




 Dr. Deepak Chopra, sağlıklı ve mutlu yaşlanmanın 10 basit kuralını tavsiye ediyor: 

1. Taze pişmiş yemek yiyin; basit yiyin; besin değeri yüksek sıvıları için; uyarıcı ve sakinleştirici ilaçlardan uzak durun ve günde en az bir defa tuvalete çıkın.
2. Kişisel hijyeninizi yüksek seviyede koruyun; bol bol temiz hava, güneş ışığı alın ve dinlenin; size zevk veren boş zamanınız, tatmin eden hobileriniz olsun...
3. Egzersiz yapın; meditasyon yapın; dengeli nefes alma tekniğini (pranayama) ve yogayı uygulayın; vücudunuzun rahatlık ve rahatsızlık sinyalini dinleyin.
4. Mutlu bir evliliğinizin, uzun süren bir ilişkinizin olmasına çalışın; kolayca gülebilme ve arkadaş olabilme yeteneğine sahip olun; yakın arkadaşlarınızı muhafaza edin.
5. Size uygun olan bir işi seçin; her sene tatile çıkın; gelecek hakkında  iyimser olun; finansal açıdan kendinizi güvende hissedin ve gelirinize uygun bir şekilde yaşayın.
6. Kalender bir kişiliğe bürünüp, dost canlısı sakin bir davranış tarzıyla hayata hürmetlerinizi sunun...
7.Ilıman bir iklimde yaşayın; aşırıya kaçmayan bir cinsel yaşamınız olsun ve hastalık durumunda da uygun tıbbî bakımı alın.
8. "Şu an"da yaşayın; size ne gelirse onu geldiği gibi kabul edin, anlayışla karşılayın, ondan öğreneceğinizi öğrenin ve artık ona üzülmeyin! Olayların doğal akışına karşı koymak, negatif duygulara yol açar!
9. Bir yabancının sizi onaylamasından vazgeçin; bir başkası hakkında yargılayıcı olmaktan kaçının; korkuyla harekete geçirilmiş olan davranışınızı sevgiyle harekete geçirilmiş davranışla değiştirin; pozitif duygular besleyin ve onları özgürce ifade edin.
10. Dışarıdaki dünyanın hep derin zekânızın, içinizdeki "gerçek sen"in yansıması olduğunu bilin...

http://cesargamio.com/10-secrets-of-longevity/'den çevrilmiştir.
Çeviren: Esin Tezer



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder