Bilim ve Din

Bilim ve Din

13 Aralık 2014 Cumartesi

Titreşimsel Tıp ve insan bedeninin enerji alanı



 
Mitojenik enerji (mitosis); hücreleri çevreleyen ışık enerjisini
 (ruhâni sıvıyı) yaratan elektromanyetik enerjinin formunda oluşturulmaktadır.

Müslüman âlimi ve büyük Zât Caferi Sadık hazretleri 1,250 yıl önce şöyle demiştir: "Hasta olan insanı sağlıklıya, sağlıklı olan insanı da hastaya dönüştüren bazı nurlar vardır" (Vaiz, sayfa 5). Modern bilim ise bunun nasıl olabileceğini ancak çok yakın bir zamanda anlayabilmiştir.

Modern bilimde "yeni bir alan" olarak kabul edilen "Titreşimsel Tedavi",  bizleri fiziksel seviyenin ötesinde etkileyen bu ince insan enerji alanları üzerinde çalışarak hastalıkları tedavi etmeyi amaçlamaktadır (Yogi Sharanananda, sayfa 2).

Aslına bakılırsa, bedenin titreşimsel enerjileri o kadar kuvvetlidir ki; bilim adamları, fiziksel bedendeki hastalığın gerçekte hücresel ve biyo-hücresel seviyelerde meydana geldiğini farz etmektedirler.

Bu senaryoda iyileşme, biyo-moleküler seviyeden hücresel seviyeye ve en sonunda da anatomiksel seviyeye uzanmaktadır. Çünkü, fiziksel bedenin biyo-moleküler özellikleri titreşime dayanmaktadır. Beş duyu aracılığıyla aldığımız yaşam-gücü titreşimi, elektromanyetik özelliklere sahiptir.

Mitojenik enerji (mitosis), her bir hücreyi çevreleyen ışık enerjisini (ruhâni sıvıyı) yaratan elektromanyetik enerjinin formunda oluşturulmaktadır (Yazar Gurudas, sayfa 56).

Bu yeni araştırmanın bir kısmı, bu enerji alanlarını ilk defa "okumayı" mümkün kılan tıp alanındaki yeni bir teknolojiden kaynaklanmaktadır.Bu teknolojik gelişmeden bir tanesi, "SQUID" mıknatıs ölçerdir. SQUID mıknatıs ölçer, bedendeki fiziksel aktivitelere bağlı olan en küçük biyo-manyetik alanları bile saptamaktadır.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden  David Cohen, 1970'de  kalbin ölçümlerini teyit etmek için SQUID mıknatıs ölçeri kullandı. 1972'de, aygıtı geliştirdi ve beyin aktivitesiyle oluşturulan başın etrafındaki manyetik alanı ölçtü.

O zamandan beri, tüm dokuların ve organların belirli manyetik titreşimlere sahip olduğu, biyo-manyetik alanları ürettiği kabul edilmektedir. Denver, Colorado Üniversitesi Tıp Okulundan Dr. Zimmerman; vibrasyonların frekansının 0.3hz ile 30hz arasında sallandığını keşfetmiştir.

Bedenin her bir kısmı kendine özgün bir dalga boyuna sahiptir. Fakat her nasılsa, ellerden gelen biyo-manyetik titreşimler  beyin dalgalarıyla aynı frekanstadır. Bu da, ellerin ellerle yapılan tedavide bedenin herhangi bir kısmını iyileştirmeyi uyarabilmesini açıklamaktadır (Dr. Oschman, sayfa 3).

Rasulullah efendimiz Hz. Muhammed (sav) zamanında, ellerle yapılan tedavi çok popülerdi. Bir kişi, bedenin hasta olan kısımlarına ellerini koyar ve Kur'ân-ı Kerim'den bölümler okurdu. 

Fakat SQUID makinesi, bedendeki böyle ince enerjileri nasıl ölçebilmektedir? Bunu onun yapabildiğini söyleyen bir teori şöyledir: Silikon çipinin merkez elementi haline gelen yüksek seviyedeki iletken yüklü parçacık tuzu silika tüm bağlayıcı dokuları kapsamaktadır  (Dr. David Chapman, sayfa 61).

Silika (Silisyum dioksit), gerçek mineral bir element olsa da; bedenlerimizin titreşimsel enerjilerini etkileyen faktörler daha inceliklidirler. Titreşimsel tedaviye göre fiziksel hastalıklar, bedenin fiziksel ve duygusal toksikliğini bastırmaya zorlayan dengeleşim (homeostaz) arayışının bir sonucudur.
 

Şekil:

-Fiziksel

-Eterik

-Duygusal

-Zihinsel

-Ruhsal (Spiritüel) beden

Salgı, metabolizma, büyüme ve titreşimsel iyileşmeye yardımcı olabilen çeşitli hücresel tepkiler; homeopatik terapi, çiçek özleri, Bach çiçek tedavileri ve bitkilerle harekete geçirilebilir (Yazar Gurudas, sayfa 7, 8, 57).

Dua etme de titreşimi negatiften pozitife yükseltir (Yazar Gurudas, sayfa 37).

Yüce Allah bunu Rasulullah efendimiz Hz. Muhammed (sav)'e Bakara Sûresi 186. âyette: "Kullarım sana BEN'den sorarlarsa, şüphesiz ki ben onlara yakınım. Yönelip isteyene (dua edenin duasına) icabet ederim. O hâlde, onlar da bana icabet etsinler ve bana iman etsinler ki; doğru yolda yürüsünler" şeklinde vahiyle bildirmiştir.

http://www.onislam.net/english/health-and-science/health/445820-vibrational-medicine-and-the-human-energy-field.html'dan çevrilmiştir.

Çeviren: Esin Tezer


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder